This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Törvénymódosító-sablon a netadó visszavonásáról fideszes képviselők részére

Mivel a Fidesz frakciónak, Orbán és az NGM pénteki ígéretei ellenére, keddig sem sikerült beadni egy, az internetadó "ebben a formában" való visszavonásáról készült módosítót, ezért azt javaslom, segítsünk nekik egy kicsit. Annyi dolguk van amúgy is ezzel a fránya parlamenttel.

Advertisement

Szóval kb. ennyire lenne szükség, mutatom:

Módosító javaslat

Kövér László,

az Országgyűlés elnöke részére

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

Az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. (II. 24.) OGY határozat 40. § (1 ) bekezdése alapján „az egyes adótörvények és azokkal összefügg ő más törvények, valamint a Nemzeti Adó-és Vámhivatalról szóló 2010 . évi CXXII. törvény módosításáról" szóló T/1705. számú törvényjavaslathoz (a továbbiakban: törvényjavaslat) a következő

módosító javaslatot

terjesztem elő.

1. A 148. § b) bekezdés ("internet-hozzáférés szolgáltatás (a továbbiakban : internet-szolgáltatás") ill.

2. A 149. § c) bekezdés 2. pontja ("Az adó alapja internet-szolgáltatás esetén az el őfizető vagy az elektronikus hírközlésről szóló törvény szerinti felhasználó által lebonyolított, gigabyte-ban kifejezett adatforgalom ."), ill.

3. A Tktv.-re vonatkozó módosítások, (18. pont, 148., 149., 150. ill 151. §) t

az Általános Indoklásban foglalt vonatkozó részekkel együtt törlése kerülnek.

INDOKLÁS

A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja belátta, hogy az adatforgalomra kiterjesztett adót nem szolgálja az magyar adófizetők, vállalkozások és általában a gazdasági versenyképesség céljait . Ezért az indítvány külön nyomatékosítja, hogy az adót, így az adatforgalomi szolgáltatással, mint új adóköteles tényállással kiegészített adót semmilyen formában nem tartja indokoltnak bevezetni.

Budapest, 2014. november _ [Tetszőleges kormánypárti képviselő neve]

Aláírás, pecsét

Kb. ennyi lenne. Ha kihagytam volna valami lényegeset, szóljatok.

Share This Story

Get our newsletter