Mivel a Fidesz frakci√≥nak, Orb√°n √©s az NGM p√©nteki √≠g√©retei ellen√©re, keddig sem siker√ľlt beadni egy, az internetad√≥ "ebben a form√°ban" val√≥ visszavon√°s√°r√≥l k√©sz√ľlt m√≥dos√≠t√≥t, ez√©rt azt javaslom, seg√≠ts√ľnk nekik egy kicsit. Annyi dolguk van am√ļgy is ezzel a fr√°nya parlamenttel.

Sz√≥val kb. ennyire lenne sz√ľks√©g, mutatom:

Módosító javaslat

Kövér László,

az Orsz√°ggyŇĪl√©s eln√∂ke r√©sz√©re

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

Az egyes h√°zszab√°lyi rendelkez√©sekrŇĎl sz√≥l√≥ 10/2014. (II. 24.) OGY hat√°rozat 40. ¬ß (1 ) bekezd√©se alapj√°n ‚Äěaz egyes ad√≥t√∂rv√©nyek √©s azokkal √∂sszef√ľgg ŇĎ m√°s t√∂rv√©nyek, valamint a Nemzeti Ad√≥-√©s V√°mhivatalr√≥l sz√≥l√≥ 2010 . √©vi CXXII. t√∂rv√©ny m√≥dos√≠t√°s√°r√≥l" sz√≥l√≥ T/1705. sz√°m√ļ t√∂rv√©nyjavaslathoz (a tov√°bbiakban: t√∂rv√©nyjavaslat) a k√∂vetkezŇĎ

módosító javaslatot

terjesztem elŇĎ.

1. A 148. § b) bekezdés ("internet-hozzáférés szolgáltatás (a továbbiakban : internet-szolgáltatás") ill.

2. A 149. ¬ß c) bekezd√©s 2. pontja ("Az ad√≥ alapja internet-szolg√°ltat√°s eset√©n az el ŇĎfizetŇĎ vagy az elektronikus h√≠rk√∂zl√©srŇĎl sz√≥l√≥ t√∂rv√©ny szerinti felhaszn√°l√≥ √°ltal lebonyol√≠tott, gigabyte-ban kifejezett adatforgalom ."), ill.

3. A Tktv.-re vonatkozó módosítások, (18. pont, 148., 149., 150. ill 151. §) t

az √Āltal√°nos Indokl√°sban foglalt vonatkoz√≥ r√©szekkel egy√ľtt t√∂rl√©se ker√ľlnek.

INDOKL√ĀS

A Fidesz orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎcsoportja bel√°tta, hogy az adatforgalomra kiterjesztett ad√≥t nem szolg√°lja az magyar ad√≥fizetŇĎk, v√°llalkoz√°sok √©s √°ltal√°ban a gazdas√°gi versenyk√©pess√©g c√©ljait . Ez√©rt az ind√≠tv√°ny k√ľl√∂n nyomat√©kos√≠tja, hogy az ad√≥t, √≠gy az adatforgalomi szolg√°ltat√°ssal, mint √ļj ad√≥k√∂teles t√©ny√°ll√°ssal kieg√©sz√≠tett ad√≥t semmilyen form√°ban nem tartja indokoltnak bevezetni.

Budapest, 2014. november _ [TetszŇĎleges korm√°nyp√°rti k√©pviselŇĎ neve]

Aláírás, pecsét

Kb. ennyi lenne. Ha kihagytam volna valami lényegeset, szóljatok.

Advertisement